Η Πάφος φιλοξενεί αγώνα Τριάθλου Ocean Lava - 357 Media
3900
post-template-default,single,single-post,postid-3900,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.2,qi-blocks-1.0.9,qodef-gutenberg--no-touch,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Η Πάφος φιλοξενεί αγώνα Τριάθλου Ocean Lava

Η Πάφος φιλοξενεί αγώνα Τριάθλου Ocean Lava

Τον πρώτο αγώνα τριάθλου Ocean Lava, που θα διεξαχθεί στην Κύπρο, θα φιλοξενήσει η Πάφος την Κυριακή 15 Απριλίου και ο οποίος εντάσσεται στους διεθνείς τριαθλητικούς αγώνες Ocean Lava Planet.

Τον αγώνα, ο οποίος εμπίπτει στη διεθνή σειρά αγώνων Ocean Lava Planet, φέρνει για πρώτη στην Κύπρο η Bikin’Cyprus σε συνεργασία με τη Mokapot Productions με μεγάλο χορηγό τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και υπό την αιγίδα του Δήμου Πάφου. Πρόκειται επίσης και για τη μετεξέλιξη του Pafos Triathlon, αγώνας που διεξάγεται εδώ και πέντε χρόνια στην Πάφο.

Ο αγώνας στην Ολυμπιακή Απόσταση αποτελεί για πρώτη φορά και το πρωτάθλημα Κύπρου γι αυτό ήδη υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από Κύπριους τριαθλητές. Από τον αγώνα Ocean Lava Paphos θα αναδειχθεί και ο πρωταθλητής και η πρωταθλήτρια Κύπρου στην Ολυμπιακή Απόσταση για το 2018.

Η Κύπρος και η Πάφος εντάχθηκαν σε αυτούς τους αγώνες τριάθλου που απευθύνονται σε αθλητές όλων των επιπέδων, δίνοντας τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και παράλληλα να συμμετέχουν σε διεθνείς αναγνωρισμένους αγώνες. Η μετεξέλιξη του Pafos Triathlon σε Ocean Lava Paphos αποτελεί μια πολύ σημαντική καινοτομία καθώς τοποθετεί την Κύπρο στο χάρτη μεγάλων τριαθλητικών διοργανώσεων.

Οι διεθνείς αγώνες Ocean Lava Planet διεξάγονται σε διάφορες τοποθεσίες της Ευρώπης, όπως Τενερίφη, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Ρόδος, Ουκρανία, Μαδέιρα, Σλοβενία, Δανία, Ισπανία, Ουαλία και η Ολλανδία.

Όσον αφορά τον αγώνα, στο Ocean Lava Paphos θα υπάρξουν δύο αποστάσεις τριάθλου, η Ολυμπιακή (Olympic) και η Σπριντ (Sprint). Οι αθλητές θα συγκεντρωθούν στα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου, εκεί όπου οι συμμετέχοντες της κατηγορίας Olympic θα διανύσουν κολυμπώντας 1.5χλμ και οι συμμετέχοντες της κατηγορίας Sprint θα διανύσουν 750μ. Στη συνέχεια, οι αθλητές των δύο κατηγοριών με τα ποδήλατά τους θα διανύσουν 40χλμ (Olympic) και 20χλμ (Sprint). Το τρίτο και τελευταίο μέρος του Olympic Lava Paphos περιλαμβάνει τρέξιμο 10χλμ για τους Olympic και 5χλμ για τους Sprint.

Οι απονομές θα διεξαχθούν στα Δημοτικά Μπάνια και θα βραβευθούν οι νικητές των δύο κατηγοριών, όπως επίσης και Junior Men/ Women B (Sprint 14-16 ετών) και Junior Men Women A (Olympic και Sprint 17-19 ετών).

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.